Konversiot/Muunnokset

Teemme päivittäin valintoja. Valinnoillamme on vaikutusta ympäristöömme ja hyvinvointiimme. Valitsemalla kaasuauton teet ekoteon.

Konversiot/muunnokset

On mahdollista muuntaa bensa-auto niin, että se käy myös kaasulla. Alta löydät tietoa siitä, miten bensiinikäyttöisen auton voi muuntaa kaasukäyttöiseksi, sen kustannuksista ja muuntotuesta.

kaasupistooli

Muunna autosi kaasukäyttöiseksi

Bensiiniautoon asennetaan kaasusäiliöt, -syöttö ja -ohjausjärjestelmä olemassa olevan bensajärjestelmän rinnalle.

Jälkiasennettujen kaasusäiliöiden koko vaihtelee, mutta käytännössä bio- ja maakaasu riittää yleensä 250–300 kilometrin matkalle. Tankkausliitin asennetaan joko auton taka- tai etuosaan, ja tankkaussäiliöstä vedetään putki auton konehuoneeseen. Lisäksi tarvitaan paineensäädin ja ohjausyksikkö - mikäli kaasu sattuu loppumaan ajon aikana, auto vaihtaa vauhdissa automaattisesti bensalle.

Jälkiasennuksen jälkeen on tehtävä vielä muutoskatsastus.
- Gasum

Missä

Kaasujärjestelmien asentamiseen on oltava asianmukainen koulutus ja asennustutkinto. Kuka tahansa ei siis saa muunnosta suorittaa. Suomessa muunnoksia tekee esimerkiksi Terra Gas.

Muunnostuki

Bensiini- tai dieselkäyttöisen autojen muuntamiseen kaasulla tai etanolilla käyviksi on olemassa muunnostuki, jonka myöntää Traficom. Kaasuautoksi muuntaessa tuki on 1000 euroa ja saadaksesi kyseisen tuen tulee muunnos tehdä 1.1.2018-30.11.2021 välisenä aikana. Muuntotukea voi hakea Traficomilta kun muunnettu kulkuneuvo on esitetty muunnoskatsastukseen.

Lisää tietoa muunnostuesta Traficomin sivuilta.