Polttoaine

Teemme päivittäin valintoja. Valinnoillamme on vaikutusta ympäristöömme ja hyvinvointiimme. Valitsemalla kaasuauton teet ekoteon.

Hinnat

Maa- ja biokaasulla on omat myyntihintansa, joka on asemilla ilmoitettu vertailulitrahintana. Tärkeää on huomioida, että kaasun hinta saattaa vaihdella asemakohtaisesti.

Kaasua myydään kiloissa, ja yksi kilo kaasua vastaa 1,56 litraa bensiiniä ja 1,39 litraa dieseliä. Energiasisällöltään maa- tai biokaasu on 50 MJ/kg.

Liikennekaasun kilohinta on maakaasulla 1,29 €/kg ja biokaasulla 1,46 €/kg. (Gasum, Maaliskuu 2019)

- Gasum

kaasuautotankkausoikea

Biokaasu

Biokaasua (BG) voidaan valmistaa lähes mistä tahansa eloperäisestä raaka-aineesta. Raaka-aineina voidaan käyttää esimerkiksi biojätettä, jätevesilietettä, lantaa ja teollisuuden ylijäämäjätettä.Biokaasu on 100 prosenttisesti uusiutuva energiamuoto.

Biokaasua valmistetaan kuljettamalla raaka-aineet biokaasulaitokselle, jossa niistä valmistetaan ympäristöystävällistä ja 100 prosenttisesti uusiutuvaa biokaasua. Biokaasun kasvavana käyttökohteena on liikenne, sillä liikennepolttoaineista biokaasu on vähäpäästöisin.
- Suomen Kaasuenergia

Maakaasu

Maakaasu (NG) on kaasua, joka koostuu lähes täysin metaanista. Metaani on syntynyt vuostuhansien aikana maan sisällä biomassan hajotessa. Maakaasu on fossiilisista polttoaineista puhtain. Maakaasua voidaan hyödyntää moneen käyttöön, joista yhtenä edullisena polttoaineena liikenteessä.
- Suomen Kaasuenergia

Nesteytetyt kaasut

LNG
LNG eli nesteytetty maakaasu muodostuu kun maakaasu nesteytetään miinus 162 asteiseksi. Kaasun nesteyttämisellä sen tilavuutta saadaan pienennettyä 600 kertaisesti, joka helpottaa kaasun varastointia ja mahdollistaa sen kuljetuksen kaasuverkoston ulkopuolisiin kohteisiin.

LNG on puhtaampi polttoaineratkaisu raskaalle maantienliikenteelle, jonka edut näin ollen ulottuvat koko logistiikkaketjuun. Maakaasun tapaan LNG:ta voidaan hyödyntää myös teollisuuden prosessikäytössä.
- Gasum

 

LBG
LBG eli nesteytetty biokaasu. LBG avulla voidaan saavuttaa samat ympäristöhyödyt kuin LNG:n käytöllä. Tämän lisäksi LBG on täysin uusiutuvaa eikä kasvata CO2-päästöjä. Moottorin polttoaineena LBG:n ominaisuudet ovat samat tai paremmat kuin LNG:n.
- Gasum