Pori

Teemme päivittäin valintoja. Valinnoillamme on vaikutusta ympäristöömme ja hyvinvointiimme. Valitsemalla kaasuauton teet ekoteon.

Pori

Porin Tahkoluotoon on rakennettu Suomen ensimmäinen LNG -tuontiterminaali, josta on aloitettu kaasun jakelu elokuussa 2016. Porin seudun kaasutaloussuunnitelman toteutuksen seuraava askel tulee olemaan kaasun liikennekäytön aloittaminen ja jakeluverkoston kehittäminen. Kaasun liikennekäytön merkittävä kasvu on kansallisenkin kaasutalouden kannalta kriittistä. Gasum Oy investoi Poriin kaasutankkausaseman 2017 ja Envor Group Oy rakentaa biokaasulaitoksen ja sen yhteyteen biokaasutankkausaseman. Envorin biokaasun tankkausasema avautuu loppukesällä 2021 VT8 ja Jokisatamantien risteykseen.

Autoliikkeet

Porissa sinua palvelevat kaasuauton hankinnassa seuraavat autoliikkeet:

AutoPalin Oy

Käyttöauto Oy

Rinta-Joupin Autoliike Oy

Huoltoliikkeet

Porissa sinua palvelevat kaasuauton huollossa seuraavat autoliikkeet:

AutoPalin Oy

Käyttöauto Oy

Rinta-Joupin Autoliike Oy

KP Auto Oy

Konversiopajat

Konversiopajan, jossa autosi voidaan muuttaa kaasukäyttöiseksi, löydät täältä

Tilastotietoa

Porissa oli 144 kaasukäyttöistä henkilöautoa 31.12.2020

Manner-Suomessa oli 12 356 kaasukäyttöistä henkilöautoa 31.12.2020

Käyttökokemuksia

KAASUAUTOILIJOIKSI REILUN VUODEN KOKEILUN KAUTTA

Haaviston perhe säästi kaasuautokokeilussaan noin 1500 euroa vuodessa ja niinpä perheeseen hankittiin toinenkin kaasuauto. Harkinnassa on kolmaskin.

Kun Poriin avattiin ensimmäinen kaasuntankkausasema kesäkuussa 2017, päätti Haaviston perhe ostaa kokeeksi edullisen käytetyn kaasuauton. Vuosimallin 2006 Volvo V70 maksoi vain 3 500 € kun mittarissa oli jo yli 400 000 km. Auto oli alkuperäisesti kaasuversio ja jossain vaiheessa Ruotsista Suomeen tuotu. Auto oli kuitenkin kohtalaisen hyvässä kunnossa ja siksi varsin sopiva tällaiseen kokeiluun.

Lue lisää