Porvoo

Teemme päivittäin valintoja. Valinnoillamme on vaikutusta ympäristöömme ja hyvinvointiimme. Valitsemalla kaasuauton teet ekoteon.

Porvoo

Bensiini- ja dieselauto olivat pitkään käytännössä markkinoiden ainoat autotyypit, mutta viime vuosina tarjonta on monipuolistunut. Nykyään saatavilla on myös kaasuautoja, korkeaseosetanoli- eli flexfuel-autoja, erilaisia hybridejä ja täyssähköautoja. Näihin puolestaan on tarjolla useita energialähteitä, jotka eroavat toisistaan muun muassa niiden sisältämän hiilen ja uusiutuvan energian määrässä.

Terveydelle haitallisten päästöjen (häkä, typen oksidit, hiilivedyt ja hiukkaset) vähentäminen on jo vuosikymmeniä ollut yksi tärkeimmistä moottorien suunnittelutavoitteista. Hiilidioksidipäästöjen pienentäminen on noussut muiden päästöjen pienentämisen rinnalle 2000-luvulla.

Ilmastotekojen Porvoo

Autoliikkeet

Porvoossa sinua palvelevat kaasuauton hankinnassa seuraavat autoliikkeet:

Autotalo Laakkonen Oy

Veljekset Laakkonen Oy

HF Autotalo Oy

SAKA Suomen Autokauppa Oy

 

Huoltoliikkeet

Porvoossa sinua palvelevat kaasuauton huollossa seuraavat autoliikkeet:

Autotalo Laakkonen Oy

 

Konversiopajat

Konversiopajan, jossa autosi voidaan muuttaa kaasukäyttöiseksi, löydät täältä

Tilastotietoa

Porvoossa oli 203 kaasukäyttöistä henkilöautoa 31.12.2020.

Manner-Suomessa oli 12 356 kaasukäyttöistä henkilöautoa 31.12.2020.

Käyttökokemuksia

”KAASUAUTOLLA HILLITSEMME PERHEEMME PÄÄSTÖJÄ”

Porvoolainen tanssija-koreografi Panu Varstala hankki ensimmäisen kaasuautonsa viime vuonna. Syitä hankintaan oli kolme: ympäristö, rahallinen säästö – ja taide.

”Kaasuautoiluni lähti liikkeelle Trash Heroes -taideprojektista. Aloitimme 2015 pyöräprojektin, jossa levitämme tanssin ilosanomaa ja haastamme ihmiset pitämään huolta ympäristöstään”, kerkkoolainen tanssija-koreografi Panu Varstala kertoo.

Lue lisää

 

”BIOKAASULLA AJAMINEN ON KIERTOTALOUTTA”

Porvoon kaupunginvaltuutettu Outi Lankia hankki ensimmäisen kaasuautonsa reilu puoli vuotta sitten ilmastosyistä. Muutama kuukausi sen jälkeen hänet bongattiin nettikeskustelusta Kaasuautoilijat-yhdistyksen hallitukseen.

”On yllättävää, miten vähän ihmisillä on tietoa kaasuautoista”, Porvoon kaupunginvaltuutettu, ympäristötieteen FM Outi Lankia hämmästelee.

Lue lisää